Simple Living, High Thinking

March 18 2010No Commented

Categorized Under: Naza

1.) Ini merupakan ungkapan dari seorang penceramah terkenal negara. Malam tadi kami sekeluarga menghadirkan diri ke program ceramah di kawasan taman perumahan kami. Penceramahnya adalah Datuk Daud Che Ngah.

2.) Itulah ungkapan yang dikira menarik.. katanya ungkapan ini oleh diucapkan seorang mat saleh yang masuk Islam… ‘Umat Islam adalah umat yang simple living but high thinking‘ maksudnya… menajalani kehidupan yang sederhana tetapi berfikiran tinggi… paham ker.. cam umum sangat ayat tu… huraiannya seperti dibawah..

3.) Perumpamaan yang diberi adalah ” kita hadir ke program agama hanya dengan berkain pelikat, berselipar jepun disurau yang masuknya percuma tetapi didalam program itu kita diajak berfikir tentang syurga, neraka, pembalasan akhirat, sejarah peradaban lampau, kesilapan orang dulu2″ … itulah yang dikatakan berfikiran tinggi.

4.) Berdasarkan kepada kefahaman saya, berfikiran tinggi ini bukan hanya berfikir tentang masa depan diri kita iaitu masa depan kerjaya.. masa depan perniagaan.. masa depan negara tetapi meliputi masa depan kita selepas dibangkitkan di mahsyar….

5.) sebenarnya dengan memikirkan masa depan diri kita sendiri di akhirat, maka secara automatiknya semua masa depan kita didunia akan terjamin.

My shopping blog launched

February 23 20105 Commented

Categorized Under: Info, Naza, Shopping

Today, I’ve launch my online shopping blog ‘Shops Online’. I’m giving to all internet users chances to buy a product from online. But at this time, it is exclusively for Malaysia area only. I will make new announcement when we are ready to go worldwide.

Kepada semua penjeguk blog, adalah dimaklumkan pelancaran laman blog ‘Shops Online’ hari ini adalah bagi memeriahkan lagi persaingan membeli belah secara talian. Buat masa ini kawasan liputan eksklusif untuk jajahan Malaysia sahaja.

Please enjoy your shopping : http://shops.wanaza.com/

Jalan-jalan to Pantai Irama

February 19 2010one Commented

Categorized Under: Kelate, Naza, Travel

It was more than 10 years I have not been to Bachok of specifically Pantai Irama Bachok. Finally, by end of the year 2009 (30th dec) we went there… macam tak banyak berubah cuma adalah tambak sikit untuk elak hakisan… my sons never been to any beach before, they were so happy… diorang mintak nak mandi.. tapi kali maleh nak main air.. lain kali la kot… lagi pon angin, ombak kuat gak…. so, setakat jalan-jalan kat gigi air jela…

memang sungguh lama tak datang sini, dulu2 adalah gak ber’piknik’ kat sini, kalau ada masa lain kali nak menjelajah seluruh negeri ku Kelantan..

Pantai Irama Bachok

February 19 2010one Commented

Categorized Under: Kelate, Travel

A beautiful beach, known as Pantai Irama or ‘Melody Beach’ is in Bachok, Kelantan.

Pantai Irama (Beach of Melody) is famous for its gently sloping beach that extends far into the clear blue water of the South China Sea. It has been said that Pantai Irama is Kelantan’s most beautiful beach and this is evident from the regular visitations from picknickers especially around the weekends.
Located 1km north of Bachok, Pantai Irama (Beach of Melody) has good visitor facilities, including motels, camping grounds, restaurants where you can dine on sumptuous local dishes, public restrooms as well as boats for hire, should you wish to explore the coast.
Pantai Irama is located just 1km north of Bachok, roughly 20km southeast of Kota Bharu.